Alegeri Prezidentiale 2014 Primul Tur

Alegeri Prezidentiale 2014 Primul Tur

Alegeri Prezidentiale 2014 Primul Tur – Alegerile prezidențiale din Mania au avut loc în două tururi pe 2 noiembrie 2014 și 16 noiembrie 2014. În turul doi, premierul în exercițiu Victor Ponta (coaliția PSD-UNPR-PC) s-a calificat cu 40 și 44. Primarul CBU Klaus Yohannis (ACL) are 30%, respectiv 37%. Victor Ponta a primit 5.264.383 de voturi sau 45,56%.

După alegeri, cozile lungi la secțiile de votare din străinătate au ajuns până la zece ore. Zeci de mii de cetățeni din întreaga țară nu au putut vota, dar toate secțiile de votare s-au închis la ora 21.00.

Alegeri Prezidentiale 2014 Primul Tur

La numărarea voturilor din străinătate, avantajul diasporei al candidatului de opoziție Klaus Iohannis a fost clar, cu cel mai bun punctaj în rândul expatriaților (89,73%).

Alegeri Prezidentiale 2014, Turul Doi. Harta Prezentei La Vot. Cei Mai Harnici: Ilfov, Cluj Si Doua Sectoare Ale Capitalei

Potrivit constituției furiei, art. 83, mandatul Președintelui este de 5 ani, reînnoit o singură dată.

Guvernul Ponta, prin OUG 45/2014, a schimbat modul de alegere a Președintelui Republicii astfel încât alegătorii să poată vota la orice secție de votare.

Partidul Național Liberal a criticat OG 45/2014 pentru susținerea voturilor multiple la mai multe secții de votare.

Pe 5 august 2014, PNL a sesizat Curtea de Apel București cu cerere de anulare a OUG 45/2014. Pe 20 august 2014, instanța a decis transferarea cauzei la Curtea Constituțională.

O Istorie De Acum 15 Ani: Cum L A Adus Mugur Isărescu Pe Corneliu Vadim Tudor în Turul Ii Al Prezidenţialelor Din 2000 Astfel încât Să Câştige Alegerile Ion Iliescu şi El Să

La 16 septembrie 2014, instanța a decis că excepția constituțională este inadmisibilă și a respins-o.

Pe 19 septembrie, congresmanul american Christopher Smith, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, a trimis o scrisoare prim-ministrului Ponta în care își exprimă îngrijorarea cu privire la modificarea legii electorale în timpul campaniei. Congresmanul Smith a subliniat că legile electorale ar trebui adoptate după dezbaterea parlamentară și nu prin ordonanță de urgență.

Victor Ponta, primul candidat care și-a înregistrat candidatura, și-a depus lista de semnături pe 17 septembrie.

Mai mulți candidați și-au depus listele pe 22 septembrie. Călin Popescu-Triceanu a ajuns la Biroul Electoral Central la ora 10.00 pentru a-și înregistra candidatura ca independent, înregistrarea partidului PLR fiind pe rol în instanță.

Alegeri în Franța

23 septembrie, ultima zi pentru depunerea candidaturii, Theodore Melechano,

Auto-sondarea alegătorilor care nu pot vota la Consulatul General din München. Sute au protestat, potrivit lui Die Welt.

În mai multe secții de votare din Sectorul 2 din județele București, Timișoara și Cluj s-au înregistrat și cazuri de declarații de răspundere nestandardizate. Alegătorii care au votat în afara reședinței nu au putut vota și au fost nevoiți să caute alte zone folosind aceste formulare.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorgiu, a declarat într-o conferință de presă că vor cere demisia imediată a guvernatorului Bucureștiului, deoarece acesta a refuzat să ofere cetățenilor informațiile necesare pentru a vota la secțiile de votare. Meniu suplimentar.

Rezultate Alegeri PrezidenȚiale 2014. Harta Votului în România. Cum și Au împărțit țara Klaus Iohannis și Victor Ponta

Din cauza numărului redus de secții de votare din străinătate (294 de secții) și a procesului de vot slab în străinătate, mulți nu au putut vota până la închiderea scrutinului, în ciuda faptului că au stat la coadă ore în șir. capitale, dar și în alte orașe.

Uniunea Europeană a cerut centrului federal să extindă programul la secțiile de votare din străinătate, unde zeci de mii de persoane nu pot vota până la sfârșitul perioadei de vot. Asociația a cerut și demisia ministrului de externe Titus Corleone. De asemenea, sute de mâini au protestat în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe în seara alegerilor.

Președintele în exercițiu, Trian Besecu, a declarat că rezultatele alegerilor de duminică sunt urmărite îndeaproape de țară și de diaspora. Șeful statului a spus că delegația va cere ministrului de externe Titus Corleone și prim-ministrului să demisioneze, dând vina pe nereguli grave la votul de peste mări.

Candidatul independent George Funar a cerut Comisiei Electorale Centrale să anuleze și să reorganizeze alegerile programate pentru 2 noiembrie. Motivul invocat a fost că cetățenilor nu li se garanta egalitatea în fața legii prin „încălcarea” dreptului de vot al cetățenilor străini.

Alegeri Prezidențiale în Republica Moldova, 1996

Günter Krichbau, președintele comisiei de afaceri externe a parlamentului german, a susținut că blocarea dreptului de vot a echivalat cu fraudă electorală și a cerut forurilor competente ale UE să investigheze votul diasporei.

Potrivit lui Krichbau, premierul Ponta ar fi părăsit guvernul mai devreme.

Pe 8 noiembrie, președintele Trian Béçecu a cerut demisia ministrului de externe Titus Corleone.

Pe 8 și 9 noiembrie, zeci de mii de mâini furioase s-au adunat în marile orașe pentru a protesta împotriva premierului Ponta și ministrului Corleone. Cele mai importante alegeri au avut loc la Timiara și Cluj, dar alegeri importante au fost organizate și la București, Constanța, Iași, Bra și Oradea.

Alegeri în Ucraina: Victorie Fulminantă A Lui Volodimir Zelenski

În același weekend, câțiva preoți înalți ai Bisericii Ortodoxe, printre care episcopul Istan Hodia, au făcut publice despre implicarea lor în campania electorală a lui Victor Ponta.

Pe 9 noiembrie, diplomații italieni din cea mai populată țară din Italia au cerut ajutor autorităților locale italiene pentru deschiderea secțiilor de votare în două orașe (Riano și Verbia). Guvernele municipale din Italia au răspuns favorabil solicitărilor diplomaților italieni din peninsulă, dar Ministerul Afacerilor Externe a refuzat să le susțină.

Pe 10 noiembrie, deputatul PMP Christian Preda a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și președintelui Parlamentului European Martin Schulz, în care a subliniat problemele apărute în diaspora. Primul tur al alegerilor prezidențiale. Cristian Preda le-a cerut liderilor UE să adopte o atitudine publică, cerând premierului Victor Ponta să respecte drepturile de vot ale expatriaților.

Comisia Electorală Centrală a declarat că deschiderea de noi secții de votare în diaspora este legală și recomandată. Declarația a fost emisă printr-un comunicat de presă în loc de unul legal, permițând guvernului să spună că nu există o bază legală pentru deschiderea de noi secții de votare în străinătate. Ministrul Titus Corleone a ignorat conferința de presă a BEC și și-a dat demisia pe 10 noiembrie, spunând că nu vrea să încalce legea, transformând demisia într-un atac politic la adresa liderului național și a ministrului advers. Pasul doi: „Nu accept încălcarea legii, astfel încât MAE va fi obligată să încalce legea pentru interesele politice și electorale ale domnului Bessekou și ale domnului Yohannes. Nu pot accepta temeiul contestației rezultatelor al doilea tur al alegerilor prezidențiale din cauza ilegalității înființării de noi secții de votare în străinătate.

Punctul De Întâlnire: 100 De Zile Până La Primul Tur Al Alegerilor PrezidenŢiale. Scenarii De Lucru

Pe 10 noiembrie, premierul Ponta i-a ordonat liderului țării să-l numească pe candidatul din primul tur la președinție, Theodore Melechano, și pe adeptul său din turul doi, ca ministru de externe. Președintele Besseko a semnat ordinul de numire în aceeași zi, declarând că nu dorește să deschidă noi secții de votare în diaspora. În acea zi a depus jurământul Theodore Melescanu.

Cu toate acestea, pe 14 noiembrie, Melechanu a anunțat că „BEC, nu MAE, va organiza alegeri din diaspora în colaborare cu Ministerul de Externe”.

Dacă niciunul dintre cei 14 candidați la președinție din primul tur nu a fost contestat, problema unei dezbateri prezidențiale după primul tur a dus la atacuri electorale.

Echipa premierului Victor Ponta a lansat campania pe 2 noiembrie: l-a invitat pe Klaus Johannes să apară la Mania TV, Reality TV, B1 TV și Antenna 3 pe 10, 11, 12 și, respectiv, 13 noiembrie. Discuție pe unele chestiuni decise de PSD. Klaus Johannes a refuzat, argumentând că dezbaterea ar trebui să se desfășoare „pe o platformă publică, independentă, accesibilă candidaților și întregii mass-media”, astfel încât niciun candidat să nu aibă un avantaj, iar problemele alegerilor ar trebui discutate.

Foto: Harta Alegerilor Prezidențiale După Revoluție. Cum A Pierdut Psd Aproape Toată țara

Klaus Iohannis i-a propus premierului să țină o dezbatere în Parlament la fel ca la alegerile prezidențiale din 2009, dar Victor Ponta a refuzat.

Pe 4 noiembrie, Universitatea din Timihara de Vest i-a invitat pe ambii candidați la o dezbatere în Ala Magna a universității.

Răspunsul premierului a fost negativ. Premierul a insistat ca dezbaterea să fie televizată și moderată de jurnaliști.

Pe 8 noiembrie, președintele Bessecu i-a invitat pe ambii candidați la Palatul Kotzen pentru o dezbatere. Deși Klaus Iohannis a refuzat să dea un răspuns concret la oferta Președintelui, echipa premierului s-a asociat din nou cu acesta pentru a folosi oferta Președintelui pentru a-și ataca adversarul.

Cîteva Ciudăţenii Politice

La 9

Alegeri prezidentiale 2014, alegeri prezidentiale, urmatoarele alegeri prezidentiale romania, alegeri prezidentiale 2019, alegeri prezidentiale in romania, alegeri prezidentiale sua, alegeri prezidentiale america, alegeri prezidentiale romania 2019, rezultate alegeri prezidentiale 2014, urmatoarele alegeri prezidentiale, alegeri prezidentiale romania, alegeri prezidentiale romania 2014

Originally posted 2022-03-17 04:01:30.